Salı, Haziran 29, 2010

Gezi Günlüğü_Batı İtalya&Güney Fransa


4 sene önce açtığım blog'umu ancak ele alabiliyorum. Son olarak bu blog'ta 1,5 cm olarak bıraktığım Ekin artık 1 mt boyunda.. Bu günlüğü artık gezi yorumlarımızla sürdürmeye karar verdim. İlk olarak en güncel Yaz 2010 turumuzla başlıyorum.. 2 aile, yıllardır planladığımız Güney Fransa turumuzu çocuklarımızla gerçekleştirdik. Rotamız İstanbul - Milano - Genova - Nice - Milano - İstanbul..
Örnek gezi planını eklere koymaya çalışacağım. Özetle, 2 gece Milano, 2 gece Genova, 5 gece Nice, bizce böyle bir gezi için ideal süreydi.
Öncelikle, küçük ipuçları: (Genel olarak yorumlar ve öneriler çocuklu aileler için daha anlamlı olacaktır)


  • 3 yaşında 2 çocukla, 2 aile oldukça keyifli bir tatil geçirebiliyor. Çocukla gidecekseniz, çocuklu ve iyi anlaşabildiğiniz bir aileyle gitmek en güzeli.

  • 4 yetişkin 2 çocuk ve 9 günlük bir bavul yüküyle (çocuk arabaları, deniz malzemeleri vb) 9 kişilik Vito tipi bir araç ideal. Çocuklar arkada koltuklarında rahat rahat tepişirken biz de önlere yayıldık ve arabayı evimiz gibi kullandık.Aracı tatil sürenizce kiralayıp, havaalanından teslim alırsanız rahat edersiniz. İnternetten rahatlıkla kiralama yapılabiliyor.

  • Arabada mutlaka navigasyon cihazınız olsun, çok işe yarıyor. Buradaki aracınızda varsa gideceğiniz bölgeyi tanımlayabilir veya araç kiralarken ekleyebilirsiniz. Araba dışında da şehirde yaya gezerken oldukça faydalı. Bir de harita edinin.

  • Oteller gitmeden ayarlanmalı; mümkünse daha önce gitmiş birinden ya da bir acentadan yardım alın. Oteller için internet bilgileri yanıltıcı olabiliyormuş.

  • Uçaklar için yine internetten charter araştırmak fiyat avantajı arıyorsanız önemli.

  • Tüm otel, araba ve uçak rezervasyonlarınızı tatilden en az 1 ay önce ayarlamak kafanızın rahat olmasını sağlar. Özellikle büyük araç kiralayacaksanız son zamanlara doğru hem seçenek azalıyor hem de fiyatlar artıyor.

  • Araba için ehliyetlerimiz İtalya ve Fransa için geçerli, gidilecek diğer ülkeler varsa kontrol edilmeli.

  • Biz bu rota için vizelerimizi İtalya'dan aldık ama ülkede geçirilecek gün sayısı kontrol ediliyor; bu nedenle hangi ülkede daha uzun kalıyorsanız o ülkeden başvurun. Çocuklar için İtalya'da pasaporta fotoğraf istemiyorlar ama Fransa için istiyorlar aklınızda olsun.

  • Çocukla gidiyorsanız, Duygu'nun güzel bir fikri vardı bence tüm seyahatlerde akılda olmalı : Çocuğunuzun boynuna asmak için küçük bir kart hazırlayın (Çocuğun adını ve kaybolduğunda ulaşılabilecek -sizin ya da eşinizin ya da arkadaşınızın telefon numarasını yazın).

  • Çocuklar sizi oldukça yavaşlatacaktır, çok dolu planlar yapmayın. Rahat rahat tatilin tadını çıkarın. En güzeli sırayla eğlenmek, arada onları çocuk parkı, lunapark, akvaryum vb yerlerde eğlendirin ki size de nefes aldırsınlar. Zaten söz edeceğimiz rotada onları eğlendirecek oldukça fazla kaynak bulacaksınız.

En kısa zamanda (aradan 4 yıl geçmezse), Milano'da başladığımız tatilimizin detaylı gezi notlarıyla devam edeceğim.

Son olarak, "special thanks to" rotamızın çizilmesi ve daha bir çok detay sorularımıza yanıt verme konusunda bize yardım etmekten yılmayan değerli tur operatörümüz / dostumuz Gülşah..

Etiketler: , ,